Design & Style Quiz – Are You a Color Connoisseur?

Danica Maricic, Editor-in-Chief & Communications Manager

August 17, 2019

Products & Materials

The colors are all around us, and yet, how well do we know them? Take our “colored” quiz and find out how much you know about the color theory – the magic wand of design.

brabbu,colorful armchairs,colorful armchair design,armchair design,colorful armchair ideas,colorful armchair design ideas,colorful furniture,colorful furniture design,colorful furniture ideas,colorful furniture design ideas,yellow armchair,yellow armchair ideas,green armchair,green armchair ideas,orange armchair,orange armchair ideas,blue armchair,blue armchair ideas,pink armchair,pink armchair ideas,colorful seating furniture,colorful seating furniture ideas,seating furniture,seating furniture design,designer seating furniture,hospitality decor,interior design,interior decorating,interior design ideas,room decor ideas,

1 – What is the primary color?

A. A color created by mixing two or more colors
B. Any color of the spectrum
C. The original color that is not made by mixing other colors

peppers,green peppers,red peppers,yellow peppers,colorful vegetables,food store display,store display,window display,colorful food,food ideas,

2 – Which colors are the primary colors?

A. Pink, blue, red
B. Blue, red, yellow
C. Purple, red, yellow
D. Orange, blue, green

sunflowers,yellow sunflowers,field of sunflowers,beautiful sunflowers,sunflower garden,yellow color,yellow flowers,Nature,colorful flowers,park design,garden design,beautiful garden,exterior design,porch design,small garden design,landscape design ideas,garden architecture,beautiful garden ideas,beautiful garden design,exterior design ideas,flowers,blooming flowers,garden flowers,garden art,flowers in design,spring flowers,love flowers,beautiful flowers,language of flowers,color meanings,color design,spring colors,pastel colors,strong colors,

blue sky,sea,drink on sandy beach,colorful cocktail,red cocktail,colorful drink,drink ideas,summer,summer ideas,relaxing summer ideas,sandy beach,sandy beach holiday,summer on the beach,seaview,

3 – By merging two primary colors, we get _____

A. The complementary color
B. The white color
C. The secondary color
D. The brown color

Kuhinje Knapic,orange kitchen,orange color kitchen,orange kitchen design,orange kitchen design ideas,orange color kitchen ideas,colorful kitchen,colorful kitchen design,colorful kitchen ideas,colorful kitchen design ideas,kitchen decor,luxury kitchen,luxury kitchen ideas,luxury kitchen island,high end kitchen islands,kitchen design,modern kitchen appliances,kitchen decor ideas,modern kitchen decor,high end kitchen design,high end kitchen,high end kitchen ideas,kitchen countertop ideas,kitchen designer,designer kitchens,trendy kitchens,trendy kitchen ideas,trendy kitchen designs,kitchen appliance design,colorful furniture,colorful furniture design,colorful furniture ideas,colorful furniture design ideas,hospitality decor,interior design,interior decorating,interior design ideas,room decor ideas,

4 – The color orange is made by combining which two colors?

A. Red and yellow
B. Pink and yellow
C. Brown and yellow
D. Red and green

roses,coral rose,garden rose,rose in the garden,Nature,rose garden,rose garden ideas,orange roses,romantic flowers,romantic rose,colorful flowers,park design,garden design,beautiful garden,exterior design,porch design,small garden design,landscape design ideas,garden architecture,beautiful garden ideas,beautiful garden design,exterior design ideas,flowers,blooming flowers,garden flowers,garden art,flowers in design,spring flowers,love flowers,beautiful flowers,language of flowers,color meanings,color design,spring colors,pastel colors,strong colors,

tulips,tulip bed,colorful tulips,garden tulips,tulips in the garden,Nature,meadow,colorful flowers,park design,garden design,beautiful garden,exterior design,porch design,small garden design,landscape design ideas,garden architecture,beautiful garden ideas,beautiful garden design,exterior design ideas,flowers,blooming flowers,garden flowers,garden art,flowers in design,spring flowers,love flowers,beautiful flowers,language of flowers,color meanings,color design,spring colors,pastel colors,strong colors,

5 – The color purple is created by mixing blue with?

A. Red
B. Pink
C. Orange
D. Yellow

EGO Paris,high end outdoor furniture,outdoor furniture design,outdoor furniture design ideas,terrace design,balcony design,sun loungers,sun lounger design,swimming pool,swimming pool design,swimming pool design ideas,swimming pool ideas,outdoor furniture,garden design,design,garden furniture,terrace,balcony,luxury furniture design,flowers in design,floral design ideas,flowers in outdoor furniture design,beautiful floral decor,floral decor,floral decorating ideas,floral decor ideas,artistic furniture,artistic furniture ideas,designer furniture,designer furniture ideas,villa,villa design,colorful furniture,colorful furniture design,colorful furniture ideas,colorful furniture design ideas,outdoor lighting design,outdoor lighting design ideas,outdoor lighting,garden lights,garden lighting design,luxury lighting,hospitality decor,high end furniture,furniture design,

6 – The complementary colors _____ Read on about these dynamic color pairs. 

A. Are neutral colors
B. Emphasize each other
C. Make each other appear lighter
D. Are similar to each other

Brabbu,Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten,Germany,Europe,bedroom,hotel room,bedroom designs,hotel room design,hotel room ideas,bedroom decor,bed designs,bedroom design ideas,bedding,bedding design,bedroom accessories,bedroom furniture,bedroom night stands,bedroom closet,designer beds,bedroom furniture brands,bedroom mirrors,luxury bedroom furniture,luxury bedding,luxury hotels,european style hotels,hotels in europe,luxury hotels in europe,hotels in germany,luxury hotels in germany,visit germany,travel germany,germany travel ideas,german hotels,germany hotel ideas,hospitality design,hospitality,hotel design,hotels,hotel lighting design,hotel lighting ideas,lighting design,lighting ideas,design inspiration,design ideas,accommodation,travel destinations,travel attractions,travel inspiration,travel ideas,family holidays,family holiday ideas,romantic travel,romantic vacations

7 – If you wish to create the illusion of more space, apply _____

A. Dark colors
B. Warm colors
C. Neutral colors
D. Cool colors

InterContinental One Thousand Island Lake Resort,Hangzhou,China,Asia,luxury hotels,asian style hotels,oriental style hotels,hotels in asia,luxury hotels in asia,hotels in china,luxury hotels in china,visit china,travel china,china travel ideas,china hotels,china hotel ideas,hospitality design,hospitality,hotel design,hotels,hotel lighting design,hotel lighting ideas,lighting design,lighting ideas,design inspiration,design ideas,accommodation,travel destinations,travel attractions,travel inspiration,travel ideas,family holidays,family holiday ideas,romantic travel,romantic vacations

gingerbread,gingerbread men,gingerbread cookies,gingerbread sweets,holiday food,holiday food design,colorful cookies,colorful holiday cookies,colorful gingerbread cookies,cookie design,food style,holiday table,table arrangement ideas,table setting ideas,table decoration ideas,winter decor,winter decorations,seasonal decorations,gingerbread cookie ideas,gingerbread design ideas,

8 – Warm colors are _____

A. Red, orange, yellow
B. Green, yellow, purple
C. Brown, pink, beige
D. White, gray, lilac

Jab Anstoetz,carpet,red carpet,red carpet ideas,grey carpet,grey carpet design,designer carpet,designer carpet ideas,red cups,red coffee cups,flooring,flooring design ideas,flooring design,flooring ideas,home flooring ideas,red cushion,red cushion ideas,living room,living room ideas,living room decorating ideas,small living room ideas,living room decor,luxury living room,living room design,modern living room ideas,living room design ideas,living room furniture ideas,modern living room,interior design for living room,

9 – Red and green are _____ Discover more about these two colors.

A. Harmonious (analogous)
B. Complementary
C. Neutral
D. Secondary

Boca do Lobo,diamond emerald furniture design,artistic furniture,artistic furniture ideas,designer furniture,designer furniture ideas,villa,villa design,colorful living room,colorful living room design,colorful living room ideas,colorful living room design ideas,living room,living room ideas,living room decorating ideas,small living room ideas,living room decor,luxury living room,living room design,modern living room ideas,living room design ideas,living room furniture ideas,modern living room,interior design for living room,colorful furniture,colorful furniture design,colorful furniture ideas,colorful furniture design ideas,hospitality decor,interior design,interior decorating,interior design ideas,room decor ideas,

10 – If the room is facing north, apply _____

A. Warm color scheme
B. Cool color scheme

11 – A monochromatic scheme consists of _____

A. One color
B. Two or more colors

tyrol,tannheimertal,runners head,snow scenery,winter landscape,winter scenery,snow,

Kuhinje Knapic,yellow kitchen,yellow color kitchen,yellow kitchen design,yellow kitchen design ideas,yellow color kitchen ideas,colorful kitchen,colorful kitchen design,colorful kitchen ideas,colorful kitchen design ideas,kitchen decor,luxury kitchen,luxury kitchen ideas,luxury kitchen island,high end kitchen islands,kitchen design,modern kitchen appliances,kitchen decor ideas,modern kitchen decor,high end kitchen design,high end kitchen,high end kitchen ideas,kitchen countertop ideas,kitchen designer,designer kitchens,trendy kitchens,trendy kitchen ideas,trendy kitchen designs,kitchen appliance design,colorful furniture,colorful furniture design,colorful furniture ideas,colorful furniture design ideas,hospitality decor,interior design,interior decorating,interior design ideas,room decor ideas,

12 – The colors that are next to each other on the color wheel create _____

A. Complementary scheme
B. Harmonious scheme (analogous scheme)
C. Neutral scheme
D. Cool scheme

Nature,meadow,colorful flowers,park design,garden design,beautiful garden,exterior design,porch design,small garden design,landscape design ideas,garden architecture,beautiful garden ideas,beautiful garden design,exterior design ideas,flowers,blooming flowers,garden flowers,garden art,flowers in design,spring flowers,love flowers,beautiful flowers,language of flowers,color meanings,color design,spring colors,pastel colors,strong colors,

13 – “The color of the mind” is ____

A. Green
B. Brown
C. Orange
D. Gray
E. Yellow

interior design project,Gil Walsh Interiors,Palm Beach Regency,villa,villa design,colorful living room,colorful living room design,colorful living room ideas,colorful living room design ideas,living room,living room ideas,living room decorating ideas,small living room ideas,living room decor,luxury living room,living room design,modern living room ideas,living room design ideas,living room furniture ideas,modern living room,interior design for living room,colorful furniture,colorful furniture design,colorful furniture ideas,colorful furniture design ideas,hospitality decor,interior design,interior decorating,interior design ideas,room decor ideas,

14 – _____ raises body temperature and brings excitement. Find Out 

A. Purple
B. Red
C. Gold
D. Blue

Marina Bay Sands,Singapore,Asia,luxury hotels,asian style hotels,oriental style hotels,hotels in asia,luxury hotels in asia,hotels in singapore,luxury hotels in singapore,visit singapore,travel singapore,singapore travel ideas,singapore hotels,singapore hotel ideas,hospitality design,hospitality,hotel design,hotels,colorful outdoor lighting,colorful outdoor lighting ideas,hotel lighting design,hotel lighting ideas,lighting design,lighting ideas,design inspiration,design ideas,accommodation,travel destinations,travel attractions,travel inspiration,travel ideas,family holidays,family holiday ideas,romantic travel,romantic vacations,

15 – “A sight for sore eyes” is ____

A. Green
B. Blue
C. Pink
D. Silver

Metamorphosis,Alma de Luce,luxury furniture design,butterflies in design,butterfly design ideas,butterflies,beautiful butterfly decor,butterfly decor,butterfly decorating ideas,butterfly decor ideas,artistic furniture,artistic furniture ideas,designer furniture,designer furniture ideas,villa,villa design,colorful living room,colorful living room design,colorful living room ideas,colorful living room design ideas,living room,living room ideas,living room decorating ideas,small living room ideas,living room decor,luxury living room,living room design,modern living room ideas,living room design ideas,living room furniture ideas,modern living room,interior design for living room,colorful furniture,colorful furniture design,colorful furniture ideas,colorful furniture design ideas,hospitality decor,interior design,interior decorating,interior design ideas,room decor ideas,

Answers:

1. C / 2. B / 3. C / 4. A / 5. A / 6. B / 7. D / 8. A / 9. B / 10. A / 11. A / 12. B / 13. E / 14. B / 15. A.

 

For more colorful design ideas, you are welcome to follow me on Facebook and Instagram. 

www.facebook.com/DesignAndTravelByDM   
www.instagram.com/dm_design_travel/


Photo Gallery:Design & Style Quiz – Are You a Color Connoisseur?